Билки срещу високо кръвно налягане ЧЕСЪН  За понижаване на високо кръвно налягане

...
Билки срещу високо кръвно налягане
ЧЕСЪН 
За понижаване на високо кръвно налягане
Коментари Харесай

Билки срещу високо кръвно налягане

Билки против високо кръвно налягане

ЧЕСЪН 

За намаление на високо кръвно налягане са нужни 8-10 скилидки. Счукват се и заливат със 100 мл вряща вода, като се приема по 20-30 капки 3 пъти на ден преди ястие 2 дни наред, по-късно 2 дни отмора, нови 2 дни се взема смес и така нататък

  Канела

Към изгодите на канелата се прибавя и този да въздейства на кръвното налягане, одобрявана всекидневно, даже при хора с диабет. Може да се употребява като фалшификация към разнообразни десерти, мюсли, плодови салати, домашни безалкохолни питиета, даже варива и ястия в композиция с други подправки.

Министерският съвет организира постоянно съвещание

Глог

Глогът участва в българската национална медицина. От хиляди години се употребява и в китайската поради изгодите за сърдечносъдовото здраве, включително и намаление на кръвното налягане, възстановяване на кръвообращението и против формиране на плаки в кръвоносните съдове. Пазарът през днешния ден предлага богат избор от форми – може да се приема под формата на чай, тинктури, хранителни добавки.

Котешки нокът

Билката се употребява обичайно в Китайската национална медицина за надзор на кръвното налягане и неврологични проблеми. Има научни данни, че въздейства посредством блокиране на калциевите канали. У нас може да се откри под формата на хранителни добавки.

Босилек

Възприемаме го по-скоро като фалшификация, той придава характерен прелестен мирис на ястията, само че може и да помогне на лечението против високо кръвно налягане. Има научни данни, че дестилат от билката способства за понижаване на систолното и диастолното кръвно налягане. Ефектът на билката се демонстрира бързо, само че е къс. Дължи се на евгенола, който блокира калциевите канали.
За да се прояви резултатът, босилекът би трябвало да се усвоява в недопечен вид, да вземем за пример като се прибавя към храната пресен, без да се подлага на термична обработка.
Подходящ усет придава на супи, салати, яхнии, спагети, други месни ястия.

 

Билки против високо кръвно налягане

 

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР